Vi installerar ert datanätverk i Stockholm

Behöver du ett nytt Datanätverk i Stockholm installerat på jobbet eller hemma? Vi på Midcraft hjälper dig med våra certifierade installatörer som har rätt kompetens och erfarenhet.

Vi är stolta över att erbjuda högkvalitativa och hållbara lösningar för installation av datanätverk i Stockholm. 

Vad menas med datanätverk?

Datanätverk är en grundläggande del av infrastrukturen i dagens digitala samhälle. I Stockholm, en av Europas mest uppkopplade städer, spelar pålitliga datanätverk en avgörande roll för både företag och privatpersoner. Ett välfungerande nätverk säkerställer smidiga affärsprocesser, effektiv kommunikation och snabb åtkomst till information.

 


 

 

Våra nätverksinstallatörer

 • Certifierade för datainstallationer.

 • Samarbetar med EXCEL Networking

 • Erbjuder ett komplett sortiment av data- och nätverksprodukter till konkurrenskraftiga priser.

Vi råder er att anlita ett proffs på nätverk och nätverksinstallationer så ni alltid har en stabil uppkoppling. Våra nätverksinstallatörer är certifierade för datainstallationer i samråd med EXCEL Networking som är vår huvudleverantör av data & fibermaterial. Vi erbjuder ett komplett sortiment av data- och nätverksprodukter till mycket bra priser.

Datanätverk och fiberinstallation i Stockholm

Oavsett om ni behöver ett trådlöst WiFi-nätverk med flera accesspunkter för bästa signal eller om ni behöver sätta upp nya datauttag för fiberanslutning så är vi det självklara valet. Vi installerar ert datanätverk eller fiberanslutning i Stockholm och lämnar 25 års garanti på utfört arbete. Detta är minst 10 år mer än branschpraxis.

 

Följande tekniker är vanligt förekommande i datanätverk

 • Ethernet via oskärmad partvinnad kopparkabel (högst 100 meter lång 8-trådig kategori 5 eller 6 UTP-kabel), vanligen mellan varje lägenhet i ett flerfamiljshus och en växel i källaren. Möjliggör 10, 100 eller 1000 Mbit/s anslutningshastighet. Växeln står sedan i förbindelse med ett områdesnät via fiberoptiska kablar.
 • Telenätets ledningar och växlar, via analogt modem.
 • DSL-teknik via Telenätets accessnät, till exempel ADSL, VDSL eller ADSL2.
 • Kabel-TV-nätet, via kabelmodem. 0,2 till 100 Mbit/s
 • Fiberoptik ända fram till fastigheten, vanligen anslutet till stadsnät, förekommer till företag samt till fristående villor i bostadsområden, där avståndet är för långt för Ethernet via kopparkabel. Möjliggör 2 till 100 Mbit/s eller 1000 Mbit/s på flera km avstånd
 • Elnätet
 • Satellituppkoppling
 • Radiolänk.
 • Publikt trådlöst nätverk, så kallat WLAN. 11 Mbit/s till 108 Mbit/s.
 • Mobil datatekommunikation, till exempel via GSM-nätens GPRS-tjänst eller via 3G
 • Trådlösa stadsnät/fast trådlös bredbandsaccess, till exempel WiMAX/IEEE 802.16.

Att investera i ett väl planerat och installerat datanätverk kan vara avgörande för företag som vill säkerställa smidiga och säkra verksamhetsprocesser. Genom att använda de bästa tillämpningsmetoderna för installation och underhåll kan du dra nytta av alla de fördelar som ett pålitligt nätverk för med sig.

 

Tjänster och lösningar

På Midcraft erbjuder vi ett omfattande utbud av tjänster och lösningar för datanätverk i Stockholm. Vår service inkluderar allt från initial konsultation till projektering och installation, samt även drift och underhåll. Vi börjar alltid med att noggrant inventera behov och önskemål för att sedan kunna skapa en anpassad lösning som möter era krav. 

Våra tjänster inkluderar även energioptimering, vilket innebär att vi ser till att ditt nätverk är kostnadseffektivt och så miljövänligt som möjligt. 

Vi erbjuder kontinuerlig support och underhåll för att säkerställa att ditt nätverk, och därmed er affärsverksamhet, alltid fungerar optimalt. Vår dedikation till kvalitet och säkerhet, i kombination med vårt engagemang för hållbarhet, gör oss till det självklara valet för datanätverkslösningar i Stockholm.

 

Glöm inte bort att vi lämnar 25 års garanti på vårt arbete, vilket är minst 10 år mer än branschpraxis.

 

Välj Midcraft för en framtidssäker och kostnadseffektiv datanätverkslösning i Stockholm. Med vårt fokus på säkerhet, kvalitet och hållbarhet kan du lita på att vi levererar de bästa möjliga tjänsterna för alla era nätverksbehov. 

 

Hur kan vi hjälpa dig? Kontakta oss eller begär en offert på info@midcraft.se